18 Ağustos 2017 Cuma

Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında

Yıllık Ücretli izin yönetmeliğinde yapılan değişiklik 18 Ağustos 2017 tarihinde  Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre; 6. maddesinde yer alan "en fazla üçe bölünebilir" ifadesi "bölümler halinde kullanılabilir" olarak değiştirilmiştir. Yani buna göre çalışanlar anlaşılması halinde bir bölümü 10 günden aşağı olmamak şartı ile izinlerini bölümler halinde kullanabilirler. Ayrıca 6 maddeye Alt işveren çalışanları ile ilgili olarak aşağıdaki ifade eklenmiştir.
 “Alt işveren işçilerinden, alt işvereni değiştiği hâlde aynı işyerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık ücretli izin süresi, aynı işyerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanır.
Asıl işveren, alt işveren tarafından çalıştırılan işçilerin hak kazandıkları yıllık ücretli izin sürelerinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek ve ilgili yıl içinde kullanılmasını sağlamakla, alt işveren ise tutmak zorunda olduğu izin kayıt belgesinin bir örneğini asıl işverene vermekle yükümlüdür.”

6. maddede yapılan değişikliğe ilaveten 9. maddeye Yer altında çalışanlar ile ilgili olarak ta “Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanır.” cümlesi eklenmiştir.




Mehmet Sınay
Teknik Öğretmen
İş Güvenliği Uzmanı (A)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder