3 Haziran 2018 Pazar

Tüp ve Tüp Demetlerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerine İlişkin Tebliğ Yayınlandı

Tüp ve Tüp Demetlerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ 02 Haziran 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. 22/1/2015 tarihli ve 29244 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: SGM-2015/2) yürürlükten kaldırılmıştır.


Bu tebliğe göre;

22.10.2015 tarihli ve 29244 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Basınçlı Gaz Tüplerinin Dolum ve Periyodik Muayenelerinin Usul ve Esaslarına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: SGM-2015/2) kapsamında verilen Dolum Yeterlilik Belgelerinin geçerliliği vize tarihi sonuna kadar devam edecektir. Bu Tebliğin yayımlanmasından önce verilen Dolum Yeterlilik Belgelerinin vizesi dolması halinde, eski Dolum Yeterlilik Belgelerine vize işlemi yapılmayacak ve yeni Dolum Yeterlilik Belgesi düzenlenecektir.

Dolum Yeterlilik Belgesi için,

a) Dolum tesisi veya tedarikçinin adı, unvanı, adresi, iletişim bilgileri ve kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi.
b) Ticaret sicil belgesi.
c) İşyeri açma ve çalışma ruhsatı.
ç) Sınaî gazın üretim ve/veya dolum, depolama ve piyasaya arzına dair teknik donanımın ilgili teknik düzenlemelere uygun olduğuna dair beyan, miktar, kapasite ve özelliklerine ilişkin bilgi ve belgeler.
d) Tüpün omuz kısmındaki işaretlemeleri kaybolmayacak şekilde boyama yapılması için boyama ünitesi veya tüpün boyasının yapılabileceği bir tesisle yapılmış sözleşme.
e) Dolum esnasında dolumcu tarafından her bir gaz türü için kullanılacak Tüp Dolum Talimatını yazılı ve şematik olarak gösteren ve kontrol aşamasında işyerinde görülecek şekilde dolumcu tarafından hazırlanan doküman.

Link: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/06/20180602-6.htm



Mehmet SINAY
Teknik Öğretmen
İş Güvenliği Uzmanı (A)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder